SOUNDS OF SHINTO RITUALS: THE VICENNIAL RENEWAL OF THE ISE GRAND SHRINE DURING THE MEIJI ERA

Centrul de Studii Japoneze al Academiei de Studii Economice din București, în colaborare cu Center for Global Research Initiatives al Universității Hyōgo (Japonia), organizează workshopul Sounds of Shinto Rituals: the Vicennial Renewal of the Ise Grand Shrine during the Meiji Era, care va fi găzduit de Librăria Humanitas Lipscani/Takumi. Evenimentul va avea în centru Marele Sanctuar de la Ise, principalul sanctuar șintoist al Japoniei, care de mai bine de 1300 de ani este deconstruit și reconstruit la fiecare douăzeci de ani. După o scurtă introducere despre principalele elemente ale șintoismului, participanții la acest workshop vor afla despre practicile ritualice de la Marele Sanctuar de la Ise de la sfârșitul secolului al XIX-lea, cum ar fi incantațiile și dansurile sacre din tradiția șintoistă. În partea a doua a evenimentului, cei prezenți vor avea posibilitatea de a învăța și de a exersa câteva gesturi ritualice, sub îndrumarea celor doi specialiști japonezi.

Limba principală de lucru va fi engleza, dar vom oferi, la nevoie, explicații și în limba română.

Când: 4 septembrie 2023

Unde: Librăria Humanitas Lipscani 42 / Takumi

Persoanele care doresc să participe sunt rugate să se înscrie trimițând un email la adresa japanesestudies.ase@gmail.com până pe 31 august 2023.

***

Dr. Michiko URITA este conferențiar la Universitatea Kōgakkan din Ise, având un doctorat în etnomuzicologie de la University of Washington. Cercetările sale se focalizează asupra muzicii șintoiste și a muzicii sacre de la Marele Sanctuar din Ise și de la Curtea Imperială.

Dl. Katsumasa MIYAKE este preotul principal al altarului șintoist Yōga din Tōkyō, ducând mai departe linia ereditară Miyake a preoților șintoiști din prefectura Okayama. Asociația Altarelor Șintoiste din Japonia i-a conferit rangul de meikai, al doilea în ierarhia preoților șintoiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *